nie turbo cały czas pracuje ale swoją największą efektywność osiąga na wyższych obrotach
objaw "zacięty pedał gazu" ???
Zwiń
X
-
wiem djczas i wtedy sika najwiecej olejem jak jest zwazone - czyli w moim przypadku jak jade pod gorke i wcisne pedal gazu aby przyspieszyc. ale wlasnie znalazlem topic o tym ze koledze umarlo turbo po 16kkm w tym samym roczniku z tym samym silnikiem co mi. Szczerze napisalem w tym topicu, ze umnie zaczelo sie to przy przebiegu 66666 i pomyslalem sobie wtedy ze jest to sprawka czeskich hakerow ale tak nie jest
Komentarz
-
-
off, innemu koledze umarło turbo za bramą serwisu po wymianie gwarancyjnej niecałe 250 km zrobił i to nie jest zależne od tego kto jest producentem auta wszędzie się znajdzie coś wadliwego i eszędzie się znajdzie trochę lub całkowitą winę kierowcy nie ma reguły trzeba auto sprawdzić i zdjagnozować zacząć od najprostszych elementów sprawdzić dolot jak wyjście turbiny będzie zarzygane olejem to turbo puszcza jak od odmy to odmą zwiewa sprawdzić szczelność układu doładowanie stopień sprężania i inne drogą eliminacji szukać przyczyny
Komentarz
-
-
oki poszukam specjalisty od TDI w moim miescie bo ASO to chyba nie jest najlepszy pomysl i dam znac na frum co jest przyczyna
[ Dodano: Nie 13 Sty, 08 23:31 ]
a do tego czasu czy lepiej nie jezdzic furka, czy tylko uwazac na przeciazenia silnika ???
[ Dodano: Nie 13 Sty, 08 23:37 ]
djczas co puszcza uszczelnienie turbiny??? bo uslyszalem ze moze byc jeszcze inny powod takich objawow mianowicie zapchany odplyw oleju ?? wiesz cos na ten temat
[ Dodano: Nie 13 Sty, 08 23:38 ]
ale moze sie pocieszam )
[ Dodano: Pon 14 Sty, 08 21:12 ]
bylem dzisiaj u 3 fachowcow. 1 po podlaczeniu komputerka stwierdzil ze mam uszkodzony czujnik temperatury paliwa. W dwu innych warsztatach tez cos podlaczali ale tego bledu nie wykryli. i jestem glupszy niz bylem. Umowilem sie na przeglad calego dolotu na czwartek
Komentarz
-
Komentarz